Projektkurs i Tokyo 2020

30.01.2020 // Tokyo

Ohayou gozaimasu!


I denna blogg får ni i fem veckor följa med Annikas, Mathildas och Andrejs vardag under tiden som vi avlägger projektkursen i Tokyo.


Ursprungligen blev vi utvalda att jobba med evenemanget BARK i Tokyo, ett evenemang som vidareutvecklats av samma team som ansvarade för Slush Tokyo. På grund av diverse orsaker blev evenemanget i sista minuten tvunget att skjutas upp, vilket för oss innebar att det egentligen inte fanns ett konkret evenemang att jobba med. Eftersom allt var bokat och teamet bakom BARK trots omständigheterna välkomnade oss att jobba med dem i Tokyo bestämde vi oss för att resa hit och avlägga projektkursen med en omstrukturerad kursbeskrivning.


Vi har nu spenderat en vecka i Tokyo och även mött upp VD:n för BARK och en av hennes teammedlemmar för att planera de kommande veckorna. Våra konkreta arbetsuppgifter är ännu inte fastslagna, men de är under planering. Eftersom allt är så öppet får vi fritt framföra vad vi kunde vara intresserade av att göra och därmed få göra saker som motsvarar våra intressen och preferenser.


Idag skall vi möta upp några fler temmedlemmar bakom BARK och fortsätta planerandet av de kommande veckorna.Här är gänget som deltar i kursen; Andrej, Mathilda och Annika!


Tokyo by night! 

Uppdatering från vår andra vecka i Tokyo

7.2.2019 // Tokyo


Vi har snart varit två veckor i Tokyo! Eftersom vi inte har så arbetsintensiva uppgifter för tillfället har vi haft ganska mycket tid för turistande, vilket vi också uppskattar då Tokyo är en helt underbar stad.


Då det för tillfället inte aktivt arbetas med BARK har vi insett att vi ganska långt genom networking måste hitta arbetsuppgifter och olika projekt som vi kan jobba med. Detta har vi lyckats rätt bra med och har slumpmässigt kommit i kontakt med två olika finländare som för tillfället jobbar och bor i Tokyo och som har visat sitt intresse för att hjälpa oss genom att introducera oss till företag eller personer som kan erbjuda oss arbetsmöjligheter. Då undrar ni säkert hur och var vi har träffat dessa personer? Till exempel deltog vi i en evenemang som ordnades av Blink, kontoret där förra årets team jobbade, där det gångna och det kommande året firades. Ett annat exempel är en Excel- och start up workshop som vi deltog i på söndag morgon. På alla ställen vi har vait har vi träffat många intressanta människor, både från Japan och Finland, men även från andra länder.


Vad vi konkret kommer att göra är fortfarande öppet, men vi försöker knyta nya kontakter varje dag och networka så mycket vi bara kan!

Bilder från evenemanget på Blink och start up workshopen där det fokuserades på utvecklandet av Excel-färdigheter.


Vi har även turistat runt i Tokyo och upplevt rush hour på tunnelbanan!